Naționala feminină va înfrunta Norvegia, Ungaria, Tunisia, Japonia și Chile la Campionatul Mondial din China, programat în 5-20 (decembrie). România a avut ghinion la tragerea la sorți de ieri de la Basel, dacă am judeca după adversarii pe care îi va înfrunta în prima fază, Norvegia și Ungaria. Privind însă și spre faza a doua, grupa semifinală, unde tricolorele s-ar putea împerechea cu Spania, China și Coreea de Sud, atunci se poate spune că turneul final din China este abordabil.
Prezența în faza următoare nu poate fi pusă sub semnul întrebării, Tunisia, Japonia și Chile fiind, mai degrabă, adversari exotici. Astfel, din disputele cu Norvegia și Ungaria, România ar trebui să obțină măcar o victorie pentru a avea un turneu final de vis, lucru care, teoretic, îi stă la îndemână. "Putea fi și mai bună tragerea la sorți. Pentru a merge cât mai departe, avem două variante: fie câștigăm tot în prima fază, fie trebuie să obținem numai victorii în grupele semifinale. Consider că învingătoarea din grupa noastră va fi campioană mondială!", ne-a declarat Cristian Gațu, președintele FRH. "Putem termina în primele patru fără probleme. Cred că avem puterea să pătrundem în semifinale, iar cu o mobilizare exemplară se poate reedita finala din 2005", a comentat și Gheorghe Tadici, selecționerul României la ultimul Mondial.
Â
Politica pașilor mărunți
Dacă din afară calculele par ușor de făcut, în schimb, în sânul reprezentativei feminine totul este privit cu precauție. "Avem o grupă nici grea, nici ușoară. Totul depinde de noi până unde mergem. Cine nu-și dorește o medalie la Mondiale, dar tratăm fiecare meci cu seriozitate și urmăm politica pașilor mărunți. Mai este timp suficient până la startul competiției. Important este să fim toate sănătoase și apte la vremea respectivă", ne-a declarat Valentina Ardean, căpitanul echipei naționale.
Norvegia, fără Marit Breivik
Fără îndoială, Norvegia este una dintre principalele candidate la câștigarea medaliei de aur. Reprezentativa nordică dispune de o echipă puternică, fiind campioană olimpică și europeană en-titre. Totuși, în acest moment, Norvegia este și o mare necunoscută. Nimeni nu știe cum arată după retragerea antrenoarei Marit Breivik, cea care a stat la baza ultimelor succese. Ultima confruntare: România – Norvegia 31-37 (CE 2008)
Ungaria, veșnica adversară
Reprezentativa țării vecine este deja un adversar de tradiție pentru echipa României. Fie că a fost vorba de Jocuri Olimpice, Mondiale sau Europene, cele două naționale s-au întâlnit pretutindeni, iar victoriile au fost împărțite. Ungaria ar putea fi văduvită la Mondiale de prezența vedetelor. Portarul Pallinger s-a retras temporar de la națională, iar Gorbicz este accidentată. Ultima partidă: România – Ungaria 27-21 (CE 2008)
Japonia, Tunisia, Chile, sparring-partner
Celelalte trei adversare ale României din grupa C, Tunisia, Japonia și Chile, nu au cum să le încurce pe tricolore, diferența de valoare fiind mare. Astfel, Radu Voina ar avea ocazia să-și mai odihnească elevele care vor duce greul în aceste partide. Ultima partidă cu Japonia s-a disputat la București, în turneul de calificare pentru JO 2008: scor 44-21. Pe Tunisia am înfruntat-o și la ultimul CM: 39-21. Chile este la primul turneu final.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER